SKOLENYTT, UKE 51 (17. desember - 23. desember, 2001)

God Jul!
Skolehjelperen har nå tatt en liten juleferie. Nyhetsoppdateringene fortsetter i 2002. God Jul!

Skolebrann i Porsgrunn
Grønli barneskole i Porsgrunn stod i full brann fredag kveld. Skolen ble overtent, og slukningsarbeidet ble svært vanskelig. Skolen var tom for elever, og ingen ble skadd i brannen.
[Aftenposten 21. desember]

Clemet satser på lærerne
Utdanningsminister Clemet angrer sine friske uttalelser som nyutnevnt minister, hvor hun kritiserte at for mange lærere manglet kunnskaper, blant annet i rettskrivning. Nå satser hun på at dyktige lærere skal skape verdens beste skole.
[Dagbladet 21. desember]

Sprøytespisser i skolegården
En 10 år gammel elev ved Gyllenborg skole i Tromsø var lei av å finne brukte sprøytespisser i skolegården. Hun skrev et brev til statsminister Bondevik, og fikk svar tilbake om å kontakte lokalpolitikerne, noe hun gjorde. Nå får hun ros av Tromsøs ordfører for et varmende engasjement.
[Nordlys 21. desember]

Skjøt lærer i leggen
En ungdomsskoleelev på Kvelde skole ved Larvik er utvist etter å ha skutt en lærer i leggen med en såkalt softgun. Læreren ble ikke skadet.
[VG 20. desember]

Skolen satser på Dagbladet
Læringssenteret gir en halv millioner kroner til Dagbladet for at de skal tilrettelegge en norsk dikt-database for bruk i skolen.
[Dagbladet 20. desember]

Studenter krever kortere ferie
Nå vil studentene ha kortere ferie. Grunnen er at hvis de stryker på eksamen, så blir deler av stipendet omgjort til lån. Derfor vil de utnytte tiden til mer undervisning, slik at de har bedre sjanse til å stå på eksamen.
[Aftenposten 17. desember]

Stadig færre elever per lærer
I gjennomsnitt får hver lærer stadig færre elever å holde styr på. Lærerlaget er likevel bekymret, for mens små skoler har mange lærere i forhold til antall elever, sliter likevel Oslo-skolene med nær 30 elever per lærer.
[Aftenposten 17. desember]