Utdanning.net
Matte med teskje
  Forsiden |  Skoler |  Arkivet |  Skolenytt |  Om hjelperen |  Annonser |  Samarbeidspartnere -->  Skoleveven

SKOLENYTT, UKE 48 (26. november - 2. desember, 2001)

Forrige uke | Neste uke | Siste nytt

Elever i slagsmål mot lærer
Politiet måtte komme til Solhaug skole i Bergen på onsdag for å hente 3 elever i alderen 13 til 15 år. De hadde slåss med en lærer, og truet han med kniv. De ble overlevert til barnevernet, men var tilbake på skolen på torsdag. Solhaug skole er for elever med tilpasningsvansker.
[Bergens Tidende 29. november]

Det bygges - men ingen skole
Det planlegges masse bygging i Tromsø de neste årene, men ingen skole. En rektor hevder at skolene i Tromsø allerede er sprengfulle, og at det ikke blir bedre når det kommer enda flere boliger med skoleklare barn.
[Nordlys 29. november]

Også andre skoler straffer elever for manglende papirbetaling
Det ble tidligere denne uka meldt om at Ulsrud vgs vil sette ned ordenskarakteren til en elev fordi faren ikke har betalt "papirpenger" i tide. I går gikk skolebyråden ut og sa at dette var en uakseptabel ordning. Nå viser det seg at også andre skoler praktiserer tilsvarende staffemetoder. Skoledirektør Astrid Søgnen er derfor nå bedt om å vurdere lovligheten av disse straffereaksjonene.
[Aftenposten 28. november]

Refs til Ulsrud vgs
En leder i Aftenposten hevder at den refsen Ulsrud vgs nå får for å straffe en elev med nedsatt ordenskarakter fordi faren ikke har betalt en regning, er helt fortjent.
[Aftenposten 28. november]

Kjøttfaglinjen i Lillesand kan reddes!
Fylkesutvalget i Aust-Agder går inn for å beholde kjøttfaglinjen ved Møglestu vgs i Lillesand. Dermed håper rektor ved skolen at også fylkestinget vil være positive, etter at den populære linjen først ble foreslått nedlagt. Lillesand har forøvrig det eneste slakteriet på strekningen mellom Kvinesdal og Skien, og dermed masse god kjøttkompetanse i nærområdet. Dette har skolen hatt god nytte av ved undervisningen i kjøttfag.
[Fædrelandsvennen 28. november]

Mer bråk i Skien-skolene?
Foreldrene er redde for at det skal bli mer bråk i skoleklassene i Skien, etter at det er kuttet i bevilgningene til spesialundervisningen.
[Telemarksavisa 27. november]

Arbeidsuka
Arbeidsuka har vært et fast innslag i ungdomsskolen i over 30 år. Men ordningen har aldri vært evaluert!
[Stavanger Aftenblad 27. november]

Mer frihet - mindre skulking
Ved Breivang videregående har et prosjekt kalt "læringsbevisst skoledag" blitt innført. Dette innebærer at elevene får mer ansvar for egen læring, og at hjemmearbeidet er redusert til fordel for mer arbeid på skolen. Som et resultat av prosjektet er det blitt mindre skulking.
[Nordlys 27. november]

Støy gir dårligere læreevne
Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men nå har i alle fall internasjonal forskning vist at daglig støy i klasserommet både gir dårligere hukommelse og dårligere konsentrasjon, samt at det fører til at elevene blir dårligere til å lese.
[Dagsavisen 27. november]

"Svake elever bør dumpe!"
Lederen for "Ressurssenter for pakistanske barn" mener at svake innvandrerelever bør gå samme klassetrinn om igjen. Dette mener han kan forhindre at de tar med seg skoleproblemene oppever i alle klassetrinnene.
[Aftenposten 27. november]

Oslo-skolene kan bli strengere
Byrådsavdelingen for utdanning i Oslo har foreslått hardere metoder mot bråkmakere i skolen. Bortvisning, parade og gjensitting er noen av tiltakene, og i verste fall kan eleven miste retten til videregående utdanning.
[Aftenposten 27. november]

"Uakseptabelt", sier skolebyråden
I går ble det meldt om eleven ved Ulsrud vgs som risikerte nedsatt ordenskarakter fordi faren ikke hadde betalt kopieringspenger i tide. Skolebyråden i Oslo går nå ut og sier at slike straffemetoder er uakseptable!
[Aftenposten 27. november]

Elev må bøte for farens "synd"
Ulsrud videregående skole har fått varsel om at ordenskarakteren kan bli nedsatt til jul. Grunnen er at faren har somlet med å betale 400 kroner i såkalte papirpenger.
[Aftenposten 26. november]

Stipendandelen kan øke likevel
Andelen av stipend fra Lånekassen kan likevel øke til 40 prosent, stikk i strid med hva regjeringen ønsker. Det er opposisjonen på Stortinget som på denne måten viser seg mer skolevennlige overfor studentene enn for eksempel Høyre som gikk meget sterkt ut i valgkampen med fokus på utdanning.
[Nettavisen 26. november]

Hvor er enhetsskolen?
En Stavanger-rektor mener at skolene i dag er så forskjellige at det er vanskelig å snakke om en enhetsskole.
[Stavanger Aftenblad 26. november]

Forrige uke | Neste uke | Siste nytt
© Skolehjelperen 2000-2006
Oppdatert 26. juni 2004 av post@skole.no

Skoler

Grunnskoler
Videregående
Folkehøgskoler
Høgskoler
Universiteter
Internasjonale
 

Skolefag

Stiler
Norsk
Natur og Miljø/Naturfag
Fysikk/Kjemi/Biologi
Matematikk
Engelsk
Tysk/Fransk/Andre språk
Samfunnsfag
Historie
Geografi
Religion/KRL
Gym/Kroppsøving
Heimkunnskap
Kunst og Håndverk
Musikk
Helse og Sosial
Diverse
 

Lenker

Mobbing
Skoler/Utdanning
Andre skolesider
Tidsskrift
Organisasjoner/Politikk
Læreplaner
Læremidler
Undervisningsopplegg
Spesialundervisning
Programvare
Hybler/Diverse
Mest for lærere
blyant