SKOLENYTT, UKE 23 (4. juni - 10. juni, 2001)

Sint far slo elev
En sint far i Fredrikstad stormet inn i gymsalen og slo en 12 år gammel elev som han mente hadde mobbet sønnen hans. Faren rakk også å dra til gymlæreren før han forsvant. Han ble senere pågrepet av politiet.

Skolebudsjettet reddes av sykdom
Midtstuen skole har en vanskelig jobb med å holde seg innenfor budsjettet. De reddes av at vanlige lærere er syke, slik at lavere betalte vikarer kan ta over.

Mindre til Oslo-skolene
Etter lang tids krangel viser det seg nå at de fleste skolene i Oslo har et lavere budsjett i år enn i fjor. For noen skoler dreier det seg om 5000 kroner mindre per elev.

Trondheims gjerrige skoletilbud!
Elever i Trondheim har i snitt 19 uketimer mindre enn elever i Oslo i løpet av de 7 første skoleårene. Dette utgjør nesten et helt skoleår i forskjell. Skolehjelperen mener at dette er en hårreisende og urettferdig forskjell i skoletilbudet.
[Adresseavisen 7. juni]

Lærer badet i yoghurt!
Læreren hadde veddet med klassen sin, og da elevene klarte å lese over 70 000 sider på ett skoleår, så måtte hun ta seg et yoghurt-bad.
[Aftenposten 6. juni]

Urdu er vanligst
Av 590 000 elever i grunnskolen, er det 40 000 som er fremmedspråklige. Bortsett fra norsk og samisk, er det urdu som er det vanligste morsmålet. Deretter kommer albansk og vietnamesisk.
[VG 6. juni]