SKOLENYTT, UKE 22 (28. mai - 3. juni, 2001)

Skole stengt!
Nyborg skole i Trondheim er stengt av verneombudet på grunn av dårlig inneklima.
[Adresseavisen 31. mai]

Gratis grunnskole?
En politiker fra Oslo krever at grunnskolen må bli helt gratis. Hun mener det er for ille at enkelte elever ikke kan dra på leirskole fordi foreldrene ikke har råd til å betale.
[Dagsavisen 31. mai]

Krise for skolefritidsordningen (SFO) i Oslo
Lederen av "Foreldre for en bedre SFO i Oslo" mener at flere foreldre ikke har råd til å ha barna i SFO når prisene nå skal øke. Hun frykter oppsigelser, forverret tilbud til barna og et sammenbrudd i hele ordningen.
[Dagsavisen 31. mai]

Rektor permitterte alle skolens ansatte...
Rektoren ved Borkedalen skole i Lillesand ble pålagt å spare nesten en kvart million kroner. Dette løste han med å permittere samtlige ansatte ved skolen de siste 10 dagene av skoleåret.
[Fædrelandsvennen 29. mai]

... men utdanningsdirektøren opphevde den "ulovlige" permitteringen!
Utdanningsdirektøren i Aust-Agder tok øyeblikkelig kontakt med Lillesand kommune da hun hørte om permitteringen ved Borkedalen skole, og påla dem å trekke tilbake det hun hevdet var en ulovlig permittering.
[Fædrelandsvennen 29. mai]

163 skoler nedleggingstruet
Landslaget for udelt og fådelt skole mener at 163 skoler står i fare for å bli nedlagt. Kommunenes økonomi er trolig den hovedgrunnen til at skolene kan bli nedlagt.
[Aftenposten 28. mai]

Skole tjuvkopierte programvare
En skole er tatt i ulovlig kopiering av dataprogram. Disse ble brukt i undervisningen og delt ut til elevene. Skolen har nå godtatt å betale erstatning til Microsoft, i tillegg til at den har kjøpt lisenser til programmene for over 240 000 kroner.
[ITavisen 28. mai]