SKOLENYTT, UKE 19 (7. mai - 13. mai, 2001)

Sverige: Skulkebot
En skole i Gøteborg har tatt i bruk et nytt middel i kampen mot skulking. Hvis elevene skulker, får foreldrene 1000 kroner i bot.

Sverige: Bombe utenfor skole
I en bil utenfor en skole i Södertälje i Sverige, ble det torsdags morgen oppdaget en kraftig bombe.

Vil russefeiring får konsekvenser
Mange synes at russefeiringen nå har gått for langt. (Jadda! I år også!) Politikerne i Hordaland vil nå konkret gripe inn for å begrense feiringen ved å innføre skriftlige avtaler mellom skole og russ.
[Aftenposten 10. mai]

Valgflesk: Senterpartiet vil ha rentefritt studielån
Nå som det nærmer seg valg, og de ikke sitter i regjering, samtidig som oppslutningen faretruende nærmer seg sperregrensa på 4%, har Senterpartiet funnet ut at det er på tide med litt valgflesk: Rentefritt studielån!
[Dagbladet 10. mai]

"Shabbelaisen snuskelusken! 1/2oen klumpen!"
Da Gry Heggli fikk kikke i en skoledagbok for første gang, ble hun så fascinert at hun i morgen disputerer med avhandlingen "Skoledagboken - en folkloristisk studie av unge jenters skrivehandlinger" ved Universitetet i Bergen.
[Bergens Tidende 10. mai]

"Big Brother" i skolegården
En ny form for mobbing er observert i skoletiden. Elever stemmes ut av gjengen hvis de ikke gjør det de blir bedt om.
[Vårt Land 9. mai]

Elever måtte være hjemme!
Det er anslått at omlag 10 000 elever har måttet holde seg hjemme fra skoleaktiviteter det siste året. Grunnen er egenbetalinger som foreldrene ikke har sett seg råd til å betale.
[Aftenposten 8. mai]

Mobbet av læreren!
En undersøkelse blant elever i Nordland viser at en tredjedel av dem som mener seg mobbet, oppgir læreren som mobberen.
[Aftenposten 8. mai]

Elever forsøkt lokket inn i bil!
I Målselv ventet fire elever på 10-12 år på skolebussen da de ble forsøkt lokket inn i en bil. En liknende hendelse skjedde nylig på Sjøvegan.
[Nordlys 8. mai]

Skole påtent 5 ganger på 5 dager!
I går var det branntilløp på Asphaugen vgs for femte gang på like mange dager!
[Nordlands Framtid 8. mai]

Oslo trenger 400 lærere
Grunnskolene i Oslo jakter i disse dager på omlag 400 lærere. Totalt jobber det omlag 5600 lærere i Oslo-skolene. Av disse er det for tiden 250 ufaglærte.
[Aftenposten 7. mai]

Russ på rømmen, kjørte ned medruss!
En russ er på rømmen fra politiet etter at han i helgen kjørte ned to medruss på et russetreff på Lillehammer. Han stakk av fra ulykkesstedet!
[Dagbladet 7. mai]

Grov mobbing
Mobbing er en uting som skolene stadig sliter med. TA gir to eksempler på mobbing som redaksjonen har mottatt fra foreldre de siste dagene.
[Telemarksavisa 7. mai]

Høyres landsmøte: Rektorer på åremål
På landsmøtet har Høyre vedtatt at rektorer bør ansettes på åremål. Høyre vedtok også at "elevene må beskyttes mot lærere som ikke er egnet for læreryrket".
[Aftenposten 6. mai]