SKOLENYTT, UKE 8 (19. februar - 25. februar, 2001)

Undervisningsministeren står for en restriktiv privatskolepolitikk
Giske innrømmer at den dagen han ble undervisningsminister, var starten på en mer restriktiv privatskolepolitikk. Han utelukker blant annet at det kan bli snakk om å gå tilbake på Oasen-avslaget.
[Vårt Land 23. februar]

Hvert fag sin egen dag
På Sandnes videregående skole prøver de å samle alle timene i hvert fag, og undervise dette faget sammenhengende en dag i uken. Foreløpig er det norsk og engelsk som har fått sine egne dager.
[Stavanger Aftenblad 23. februar]

Alvorlige psykiske helseproblemer blant elever i Kristiansand
En undersøkelse i Kristiansand viser at sjokkerende mange skoleelever sliter med angst, depresjoner, rusmisbruk og selvmordstanker.
[Fædrelandsvennen 22. februar]

Dårligere lærerutdanning?
I en artikkel i Dagbladet diskuteres det hvorvidt en ny gradsstruktur for høyere utdanning kan slå svært uheldig ut for kvaliteten av lærerutdanningen.
[Dagbladet 22. februar]

Utdanningsministeren uenig i å skille slemme og snille
Det ble i går meldt om Kopperud skole på Gjøvik som har satt opp en skillevegg mellom "snille" og "slemme" elever. Utdanningsministeren er sterkt uenig i denne praksisen.
[Dagbladet 22. februar]

Medier og kommunikasjon
Medier og kommunikasjon er navnet på et nytt grunnkurs i den videregående skolen som startet opp noen steder i fjor. I år følger andre skoler etter, blant annet Risør videregående skole.
[Aust Agder Blad 21. februar]

Skakkjørt økonomi rammer skoleverket
Foreldre i Mandal raser mot at kommunens skakkjørte økonomi igjen skal gå ut over skolen.
[Fædrelandsvennen 21. februar]

Elev fengslet for å ha drapstruet lærer
En elev ved Nordhordaland vidaregåande skule er varetektsfengslet i fire uker for å ha drapstruet en lærer.
[Aftenposten 21. februar]

Slemme og snille - de skal vi skille!
Kopperud skole på Gjøvik har satt opp en skillevegg. På den ene siden sitter "snille" elever, mens de "slemme" sitter på den andre siden.
[Aftenposten 21. februar]

Dårlig yrkesveiledning?
En forsker mener at yrkesveiledningen i norske skoler er altfor dårlig.
[Bergens Tidende 20. februar]

Lettere å ruse seg
Tre gutter i tiende klasse forteller hvordan de opplever at ruspress og tilgjengeligheten av rusmidler har økt kraftig på kort tid.
[Aftenposten 20. februar]

Vil ha friere fremmøte
Elevorganisasjonens fylkesleder i Hordaland sier at elevene vil ha en friere fremmøteplikt på skolen. "At" de lærer må være viktigere enn "hvor" de lærer.
[Bergens Tidende 19. februar]

Buss eller skole?
"Landslaget for udelte og fådelte skoler" mener det vil være bedre å bygge flere grendeskoler, framfor å bruke pengene på busstilskudd for å frakte elevene til større skoler.
[Bergens Tidende 19. februar]