SKOLENYTT, UKE 3 (15. januar - 21. januar, 2001)

Vil selge skoler
I Os kommune vil ordføreren (Fr.p.) selge to skoler, og leie dem tilbake senere. I USA er privatdrevne skoler ikke noe nytt.
[Aftenposten 20. januar]

Lærerlaget mot Hotel Cæsar
Lederen for Norsk Lærerlag oppfordrer alle landets foreldre om å sende inn protest til TV 2 mot TV-serien Hotel Cæsar.
[Aftenposten 20. januar]

Ubrukte OD-penger
Mesteparten av pengene som ble samlet inn under Operasjon Dagsverk i 1998 står fortsatt i banken. Pengene skulle gå til funksjonshemmede i Afrika.
[Adresseavisen 20. januar]

Rettsak om tvangsskolebytte
Foreldrene til ei jente som ble tvunget til å bytte skole i Porsgrunn, fører nå en rettsak mot de ansvarlige.
[Telemarksavisa 19. januar]

Felles skoleinntak i Trøndelagsfylkene?
I juni skal det vurderes om de to Trøndelagsfylkene skal ha felles skoleopptak til de videregående skolene.
[Adresseavisen 19. januar]

Trondheimsordfører: Skolen trenger penger. Selg e-verket!
Ordføreren i Trondheim har tatt til orde for å selge Trondheim Energiverk for å finansiere skolen i de neste årene.
[Adresseavisen 17. januar]

Er du mattelærer? Uffda!
En matematikklærer uttaler seg om negative holdninger hun møter fra folk, når hun sier at hun underviser i matematikk.
[Adresseavisen 17. januar]

Elevuniformsforbud til departementet
Oddemarka skole innførte ved årsskiftet forbud mot klær som knyttes til nazistiske miljøer. Kristiansand kommune ber nå utdanningsdepartementet uttale seg om saken.
[Fædrelandsvennen 17. januar]

Kalde klasserom
Fra Oslo meldes det nå om klasserom som er så kalde at de ikke kan brukes. På Ellingsrudåsen skole har blant annet elever blitt sendt hjem fordi klasserommene ikke holder mer en 15 grader.
[Aftenposten 17. januar]

Elevmeklerne tar saken!
Tiller videregående skole har det eneste meklingsrådet nord for Oslo.
[Adresseavisen 16. januar]

Bedre tilbud for Agder-elever
Agder-fylkene har nå blitt enige om at elever som bor i nærheten av grensen mellom de to Agder-fylkene, nå kan søke seg inn på videregående skoler i nabo-Agder-fylket. De vil da konkurrere med karakterene sine på lik linje med andre søkere.
[Fædrelandsvennen 16. januar]

Trussel var trolig guttestrek
To mindreårige gutter har i politiavhør nå innrømmet å ha skrevet inn trusler i gjesteboka til Gard skole. Politiet mener at dette også kan ha forbindelse med den falske bomba som ble plassert utenfor skolen, selv om guttene foreløpig har nektet for dette.
[Nettavisen 15. januar]

Forsvaret uskadeliggjorde falsk bombe
Forsvaret har uskadeliggjort den bombelignende gjenstanden som ble funnet utenfor Gard skole mandag morgen. Den viste seg å ikke inneholde sprengstoff.
[Aftenposten 15. januar]

To gutter pågrepet etter skoletrussel
To mindreårige gutter er pågrepet i forbindelse med trusselen på hjemmesiden til Gard skole.

Evakuerte skole etter bombealarm
Gard skole i Haugesund måtte mandag morgen evakueres etter at det ble funnet en mistenkelig "bombelignende" gjenstand utenfor en av inngangene.
[Aftenposten 15. januar]

Les trusselen på skolens hjemmeside!
I gjesteboka på hjemmesiden til Gard skole, ble det natt til lørdag skrevet inn en trussel. Ved å gå inn på den tredje siste siden i gjesteboka, kan følgende beskjed leses:

Fra: psycho en
Bosted: haugesund
Sendt: 02.33 - 13/1
jeg er psycho og gard skole og hauge skole har gjort meg til psycho jeg er helt gal og ødelagd deres skyld jævla gard skole jeg tenner snart på skolen og daimela

Neste melding i gjesteboka ble sendt på mandag og lyder:

Fra: psycho en
Bosted: haugesund
Sendt: 13.29 - 15/1
som dokke ser nå har jeg faktisk lagt en bombe og den er på gard nå ... good luck

På mandag ble det skrevet inn flere hundre meldinger i skolens gjestebok.