SKOLENYTT, UKE 49 (4. desember - 10. desember, 2000)

Jenter og gutter og data
Alle i klassen fikk utdelt bærbar PC. Dette førte blant annet til at det forspranget guttene hadde innen data ble utlignet av jentene.
[Dagsavisen 9. desember]

69 knuste ruter
Ikke mindre enn 69 ruter ble knust på Sund ungdomsskole fredag kveld. En pågrepet 17-åring med kuttskader på hendene nekter for ugjerningen.
[Bergens Tidende 9. desember]

Overgrep eller hekseprosess?
En lærer er siktet for sexovergrep mot 5 gutter. Hendelsene skal blant annet ha forgått i klasserommet mens undervisningen foregikk. Det er sterke fronter blant sambygdingene; de som mener han er skyldig, og de som mener han er uskyldig.
[VG 9. desember]

Frankrike: Skal religionen tilbake til skolen?
Det er nesten 100 år siden sist det var religionsundervisning i franske skoler. Men nå har den franske undervisningsministeren tatt til orde for å gjeninnføre dette faget.
[Vårt Land 9. desember]

Vil vekk fra skolen
Forhold som lønn, arbeidsforhold og mangelen på etterutdanning og karrieremuligheter gjør at noen lærere får nok, og søker seg til det private næringsliv.
[Dagsavisen 7. desember]

Vil tidlig-pensjoneres
En undersøkelse viser at hver fjerde lærer kan tenke seg å gå av med pensjon så tidlig som mulig.
[Dagsavisen 7. desember]

Det klippes og det klippes
Selv om det utdannes stadig flere frisører, ser det aldri ut til å bli nok av dem. Vi vil klippes oftere og oftere, og det er mer og mer vanlig med tidkrevende hårbehandlinger. Frisørlærlingene ser ut til å gå en lys framtid i møte. I alle fall i Rogaland.
[Stavanger Aftenblad 7. desember]

Misfornøyde med neste års studietilbud
Elever ved St. Olav videregående skole protesterer mot at de videregående kursene de hadde planlagt å gå på til neste år forsvinner. I stedet kommer det et nytt tilbud om videregående kurs i salg & service som de ikke har lyst til å ta.
[Stavanger Aftenblad 7. desember]

Håp for Bygland skogskule
Det er håp om at Bygland skogskule kan bli reddet etter at Lyngdal jordbruksskole har vedtatt å forhandle med Aust-Agder fylkeskommune om å overta skolen.
[Fædrelandsvennen 7. desember]

Råtten skole
Det ble oppdaget at store deler av den 30 år gamle Skittenelv skole var råtnet opp. Resultatet er at elevene har fått fri inntil videre.
[Nordlys 6. desember]

Ohio: Drew Barrymore på timeplanen
På et college i Ohio, USA, bedrives det eksperimental undervisning. Blant annet er ett av fagene viet Drew Barrymores liv.
[Nettavisen 6. desember]

Fare for Vinterlandbruksskulen
Vinterlandbruksskulen på Jæren står i fare for å bli nedlagt. Flere av eierkommunene sier at de ikke lenger vil betale for driften den 90 år gamle skolen uten at elevene også betaler inn en egenandel.
[Stavanger Aftenblad 5. desember]

Skolemusikanter ble lurt
Skien bystyre vedtok at det skulle bygges et spesialrom, til bruk av blant andre skolemusikken, i forbindelse med utbyggingen av Gimsøy skole. Med et pennestrøk har skolesjefen forandret dette til et vanlig klasserom.
[Telemarksavisa 5. desember]

Lærer slo ned skolesjef
Det var personalmøte, og da ble læreren så provosert over det skolesjefen sa, at han mistet besinnelsen og slo skolesjefen ned.
[Bergens Tidende 5. desember]

Lærere utsatt for øresus
En svensk undersøkelse viser at hver fjerde som rammes av øresus (tinnitus), er lærer.
[Vårt Land 4. desember]

Øresus ødela lærerjobben
Den tidligere læreren er nå uførepensjonert som 48-åring. Det var øresus som ødela lærerjobben hans.
[Vårt Land 4. desember]

Sterk & Klar
I alt 30 ungdomsskoler er med i prosjektet "Sterk & Klar", hvor det skal aktiviseres mot tidlig rusdebut.
[Nordlys 4. desember]

Lærere mot ledelse
På Time videregående skole protesterer lærerne mot ledelsens forslag om å fjerne 60 studieplasser i studieretning byggfag.
[Stavanger Aftenblad 4. desember]