SKOLENYTT, UKE 37 (11. september - 17. september, 2000)

Skole påtent igjen
Ellingsrud skole ble for andre gang på 4 uker påtent. Fremgangsmåten var den samme som forrige gang. To gutter ble pågrepet.
[Nettavisen 17. september]

Elev banket opp rektor
Rektor ved Skedsmo videregående skole ble banket opp av en elev da han ba han om å lese opp ordensreglementet.
[Dagbladet 16. september]

Realfagskrisa (2)
Tidligere i uka kom det fram at norske ungdomsskoleelever ligger svært dårlig an når det gjelder matematikk og naturfag. Nå viser det seg også at "ingen" med hovedfag i matematikk, fysikk eller informatikk vil jobbe i skolen. Skolehjelperen spør seg selv hvordan elever skal kunne bli motivert i de viktige fagene matematikk og naturfag, når de som har peiling på fagene ikke lenger jobber i skolen!
[VG 16. september]

Nynorsk-debatten raser videre
Oslo har nå sendt inn en søknad om å gjøre sidemål (les: nynorsk) valgfritt ved 10-12 av hovedstadens videregående skoler. Kulturministeren synes dette er farlig for elevene.
[Aftenposten 14. september]

Vil ha reklamefri skole
I følge en undersøkelse fra Norsk Gallup, vil foreldre ha reklameforbud på norske skoler.
[Nordlys 14. september]

Brann i Steinerskole
200 elever måtte evakueres da det brant i Steinerskolen på Nesodden i dag. Brannen ble slukket etter en time, og det meldes ikke om store skader.
[Nettavisen 14. september]

Realfagskrisa (1)
En rapport viser at ungdomsskoleelever i Norge har langt færre skoletimer enn gjennomsnittet blant OECD-land. Spesielt står det dårlig til med matematikk og naturfag sammenlignet med de andre landene.
[VG 13. september]

Skoleelever blokkerte politibil i skoletiden
Ved Karlsøy skole ble sjokkerte elever vitner til at den 10-årige klassevenninna ble hentet av politiet i forbindelse med en tvist mellom foreldrene om forsørgeransvaret. Klassen reagerte med å blokkere en av politibilene.
[Nordlys 13. september]

Fredrikstad eller Bergen?
Fredrikstad utfordrer Bergen som beste skoleby.
[Bergens Tidende 13. september]

Psykiske problemer
Det blir anslått at hver femte Oslo-ungdom mellom 13 og 18 år har psykiske problemer.
[Aftenposten 13. september]

Nedleggingsnytt
Det ble i forrige uke skrevet om Tveit vidaregåande skole som ble foreslått nedlagt. Dette er nå vedtatt.
[Stavanger Aftenblad 13. september]

Krise for Tromsø-skolene?
Noen hevder at det går mot krise for skolene i Tromsø. Bygg forfaller, og nye blir ikke bygget som planlagt.
[Nordlys 13. september]

Vil at elevene skal søke på fire grunnkurs
Politikere vil at det skal føres opp fire grunnkurs på ønskelista når eleven skal søke på videregående skole. I dag er det tre ønsker. Slik håper politikerne å forhindre taktisk søkning blant elevene. Ettersom en er garantert å komme inn på ett av de tre ønskene, er det noen med dårlige karakterer som søker på de to mest populære grunnkursene i tillegg til det de vil gå på, og kommer da inn på bekostning av andre med bedre karakterer.
[Stavanger Aftenblad 13. september]

Skummel skolevei!
Elever ved Strømme skole synes det er skummelt på skoleveien, da den praktisk talt går rett gjennom et anleggsområde. Nylig var det et sprengningsuhell der.
[Fædrelandsvennen 13. september]

SV, næringslivet og skolen
SV krever at norsk næringsliv må komme på banen i forhold til det norske utdanningssystemet. Hvis ikke er SV redde for at Norge ikke skal henge med i utviklingen fremover.
[Nettavisen 12. september]

Fremskrittspartiet og utdanningssystemet: Kutt, kutt, kutt!
Det er visst billig bensin, og ikke utdannelse som skal redde Norge i fremtiden? I alle fall må Fremskrittspartiet mene det. Hvis de får bestemme blir det mye kutt innen undervisning og utdannelse. Ingen bokstøtte til videregående skole, redusert studentboligbygging, og redusert støtte til universiteter, høyskoler, voksenundervisning og morsmålsundervisning er noen av forslagene til Norges for tiden største parti.
[Bergens Tidende 12. september]

Bare 90% av skolene har internett
Der andre fremhever at Norge ligger i verdenstoppen med "hele" 90% av skolene tilknyttet internett, velger Skolehjelperen å si "bare" 90%. Det burde vært 100 prosent nå!
[Stavanger Aftenblad 11. september]

Fikk 0 - klagde - fikk 5
Han fikk strykkarakteren 0 på avgangseksamen i norsk. Da han klagde ble karakteren satt til 5!
[VG 11. september]

Her er stilen
Her er stilen som er verd karakteren 0 ehhh.... 5.
[VG 11. september]

Vil gi flinke Oslo-lærere mer i lønn (1)
Skoleetaten i Oslo vil at lærere skal få lønn etter innsats.
[Aftenposten 11. september]

Vil gi flinke Oslo-lærere mer i lønn (2)
Lærerne selv ønsker forslaget delvis velkommen, på betingelse av at det er lærernes prestasjoner, og ikke elevenes, som skal danne grunnlaget for lønna.
[Aftenposten 11. september]